Νέα

News

20 χρόνια... and counting!

20 χρόνια… and counting!

του Γιώργου Χαρωνίτη

Είναι μια ολόκληρη ζωή – όταν όμως καλείσαι να κάνεις ένα flash back στις πιο σημαντικές της στιγμές, ο νους επικεντρώνεται στην ουσία: στο πώς χτίστηκε μια πραγματική μουσική γιορτή μέσα στα χρόνια (20 για την ακρίβεια, ακόμα κι αν το 20ο έχει πάρει… μετάθεση για του χρόνου και οι live μουσικές που θα στόλιζαν την Τεχνόπολη στα τέλη αυτού του μήνα έχουν μετατραπεί σε εσωτερικές σιωπές και τα πλήθη που θα γέμιζαν τον χώρο της είναι για φέτος μια αναγκαία απουσία.

20 χρόνια πριν, τέλος άνοιξης του 2001, εντελώς out of the blue ξεπήδησε το 1ο European Jazz Festival in Athens – συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τα μορφωτικά τμήματα των πρεσβειών ή τα πολιτιστικά ιδρύματα της των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας. Το γεγονός ότι όλες οι εκδηλώσεις ήσαν με ελεύθερη είσοδο και το ότι είχαν μια αδιαμφισβήτητα υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα έγινε ισχυρός πόλος έλξης και ενδιαφέροντος ούτως ώστε, από εκεί και μετά και χρονιά με τη χρονιά, το φεστιβάλ να ισχυροποιείται ως θεσμός και να χτίζει τον καλλιτεχνικό και δημιουργικό χαρακτήρα του.

Διαβάστε περισσότερα...

#ATJF2020 | Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου! | 24-30.05.2021 | #JazzBeThere

20th Athens Technopolis Jazz Festival
#JazzBeThere: Ανανεώνουμε το ραντεβού μας
για του χρόνου!
24 – 30 Μαΐου 2021


Μέσα στην εντελώς πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώνουμε όλες και όλοι τελευταία, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, και μη γνωρίζοντας ακόμα – όπως κανείς άλλωστε – πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο επόμενο διάστημα, η διοίκηση της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και η ομάδα του Athens Technopolis Jazz Festival, με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια όλων, των επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, των συνεργατών, των καλλιτεχνών και των εργαζομένων, αποφάσισαν το φεστιβάλ να μην πραγματοποιηθεί φέτος.

Διαβάστε περισσότερα...

ATJF 2019 Press Kit

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
19th Athens Technopolis Jazz Festival:
Η εβδομάδα που όλη η πόλη ήταν jazz!
1 φεστιβάλ | 19 χρόνια | 7 μέρες | 21 μουσικά σχήματα
περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες
Επόμενο ραντεβού:
#atjf2020 → 25 έως 31 Μαΐου 2020 → #JazzBeThere

Το 19thAthens Technopolis Jazz Festival ολοκληρώθηκε την Κυριακή χαρίζοντας υπέροχους ήχους και αξέχαστες τζαζ εμπειρίες για μία ολόκληρη εβδομάδα σε όλους όσους επισκεφτήκαμε την Τεχνόπολη. Ένα χρόνο πριν την 20η του διοργάνωση, που αναμένεται να είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ, ζήσαμε μαζί του όλα όσα μπορεί να προσφέρει ένα φεστιβάλ που έχει όλη την απαραίτητη γνώση, εμπειρία, διάθεση για ακόμα περισσότερη εξέλιξη και… φαντασία! Μουσικά σχήματα από όλα τα μέρη του πλανήτη ανέβηκαν στην αγαπημένη σκηνή της πόλης και μέσα από ένα υπέροχο line-up «ταξιδεύαμε» κάθε βράδυ, γνωρίζοντας τις σύγχρονες τζαζ τάσεις παγκοσμίως. 
Και φέτος, οικοδεσπότης του φεστιβάλ ήταν ο Gautier Βελισσάρης, ο οποίος μας παρουσίασε και καλωσόρισε στη σκηνή τα 21 μουσικά σχήματα που μάγεψαν περισσότερους από 45.000 επισκέπτες!

Διαβάστε περισσότερα...

#ATJF19: Συγχαρητήρια στους Petros Klampanis Trio και Grey Paris

#ATJF19: Συγχαρητήρια στους Petros Klampanis Trio
και Grey Paris

 #JazzBeThere

Το Athens Technopolis Jazz Festival είναι και επίσημα πλέον 19 ετών! Επιστρέφει φέτος, για ακόμη μία χρονιά, από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2019, – πού αλλού; – στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και αφιερώνει την πρώτη του μέρα, όπως και πέρυσι, στην ελληνική jazz παρουσιάζοντας ό,τι πιο φρέσκο και σύγχρονο έχει να επιδείξει η εγχώρια σκηνή.

Η ελληνική συμμετοχή που επιλέχθηκε να ανέβει φέτος στην πιο jazz σκηνή της πόλης και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι το Petros Klampanis Trio, με ιθύνοντα τον ιδιαίτερα τολμηρό Πέτρο Κλαμπάνη, που υπόσχεται να μας μεταφέρει για λίγο στα σύγχρονα jazz στέκια της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Διαβάστε περισσότερα...

19th Athens Technopolis Jazz Festival

 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

19th Athens Technopolis Jazz Festival:
Η εβδομάδα που όλη η πόλη ήταν jazz!

1 φεστιβάλ | 19 χρόνια | 7 μέρες | 21 μουσικά σχήματα
περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες

Επόμενο ραντεβού:
#atjf2020 → 25 έως 31 Μαΐου 2020 → #JazzBeThere

 Το 19thAthens Technopolis Jazz Festival ολοκληρώθηκε την Κυριακή χαρίζοντας υπέροχους ήχους και αξέχαστες τζαζ εμπειρίες για μία ολόκληρη εβδομάδα σε όλους όσους επισκεφτήκαμε την Τεχνόπολη. Ένα χρόνο πριν την 20η του διοργάνωση, που αναμένεται να είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ, ζήσαμε μαζί του όλα όσα μπορεί να προσφέρει ένα φεστιβάλ που έχει όλη την απαραίτητη γνώση, εμπειρία, διάθεση για ακόμα περισσότερη εξέλιξη και… φαντασία! Μουσικά σχήματα από όλα τα μέρη του πλανήτη ανέβηκαν στην αγαπημένη σκηνή της πόλης και μέσα από ένα υπέροχο line-up «ταξιδεύαμε» κάθε βράδυ, γνωρίζοντας τις σύγχρονες τζαζ τάσεις παγκοσμίως. 

 

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΤ: Απολογισμός ATJF 2018

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Στέγη Ιδρύματος Ωνάση 

18th Athens Technopolis Jazz Festival
1 φεστιβάλ | 18 χρόνια | 7 μέρες | 21 μουσικά σχήματα 46.000 επισκέπτες

#atjf2019 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2019 → #JazzBeThere 

To 18th Athens Technopolis Jazz Festival ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου για 18η συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με περισσότερους από 46.000 επισκέπτες! Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ένωσαν για τέταρτη φορά τις δυνάμεις τους διοργανώνοντας το μακροβιότερο μουσικό θεσμό της πόλης με ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε περισσότερα...

18th Athens Jass Festival

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Στέγη Ιδρύματος Ωνάση 

18th Athens Technopolis Jazz Festival

4 έως 10 Ιουνίου 2018

 #JazzBeThere: Το πιο δυνατό line-up που θα κάνει

όλη την πόλη jazz 

1 φεστιβάλ | 18 χρόνια | 7 μέρες | 21 μουσικά σχήματα
Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων & απρόσμενων εκπλήξεων

Διαβάστε περισσότερα...

18th Athens Technopolis Jazz Festival 4 έως 10 Ιουνίου 2018

18th Athens Technopolis Jazz Festival

4 έως 10 Ιουνίου 2018 

#ATJF18: Συγχαρητήρια στους John Balikos Trio
και Mihalis Kalkanis 

#JazzBeThere 

Το John Balikos Trio είναι το μουσικό σχήμα που επιλέχθηκε για να ανέβει στην πιο jazz σκηνή της πόλης εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο διεθνές πρόγραμμα του 18th  Athens Technopolis Jazz Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Log in