Αλβανία

Fanfara Tirana

Ένα συγκρότημα που εκφράζει με συνέπεια και υψηλά ποιοτικά δεδομένα την παραδοσιακή μουσική της Αλβανίας αλλά και, γενικότερα, της ευρύτερης περιοχής. Αποτελείται από βιρτουόζους μουσικούς, ενώ η μουσική της χαρακτηρίζεται ως έθνικ τζαζ.

Έχει διακριθεί και απέσπασε άριστες κριτικές όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου και έχει δημιουργήσει το δικό της φανατικό κοινό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το ελληνικό κοινό ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το ξεχωριστό αυτό μουσικό σχήμα στο Half Note Jazz Club, όπου κατά γενική ομολογία έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής, προκαλώντας ενθουσιασμό στους θεατές λόγω της ιδιαίτερης και ρυθμικής μουσικής που παίζει. 

Η Fanfara Tirana, η σπουδαιότερη ορχήστρα πνευστών της Αλβανίας, έχει μια εντελώς νέα και εντυπωσιακή προσέγγιση στην παραδοσιακή μουσική της χώρας και αποτελεί μια πρωτοτυπία σε σχέση με τις υπόλοιπες βαλκανικές ορχήστρες πνευστών. Στηρίζει τη μελωδική της βάση στο κλαρίνο, το άλτο σαξόφωνο, την τρομπέτα και το τενόρο σαξόφωνο εκφράζοντας το δικό της αυτοσχεδιαστικό στυλ...

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Καλλιτέχνης: Fanfara Tirana
  • Χρονιά: 2011
  • Χώρα: Αλβανία

Log in