menu-jazz2

Special Guests

Special Guests 2017

Athens Symphony Orchestra & Spiral Trio

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων & Spiral Trio (ΕΛΛΑΔΑ)
«Jazz Around the World»
Διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Τσελίκας

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με το Spiral Trio σε αυθεντικές συνθέσεις και διασκευές του Σπύρου Μάνεση, επηρεασμένες από διαφορετικούς πολιτισμούς, σε ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα. Ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα, όπου Spiral Trio και Συμφωνική Ορχήστρα συνομιλούν πάνω σε μελωδίες των Paul McCartney, Antonio Carlos Jobim, John Kern, Chico Buarque και μουσικές των Σπύρου Μάνεση, Joao Hasselberg και Kaspars Kurdeko.

Ο Ανδρέας Τσελίκας αναδείχτηκε διεθνώς ως διευθυντής ορχήστρας μετά τη βράβευσή του στον Διεθνή Διαγωνισμό για νέους μαέστρους «Jean Sibelius» (2005). Από το 1998, έχει διευθύνει όπερες, μπαλέτα και συναυλίες σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου και διευθύνει σε τακτική βάση τη Συμφωνική Ορχήστρα Δ.Α., την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, αναδεικνύοντας συστηματικά νέους συνθέτες και σολίστ. Είναι μόνιμος Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας Δ.Α., Μουσικός Διευθυντής της Ορχήστρας του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής και της ομάδας σύγχρονης όπερας «The Medium Project».

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δ.Α. ιδρύθηκε το 1996 και βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δρώμενων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με πλούσιο ρεπερτόριο, από το μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έντεχνη ελληνική μουσική. Έχει παρουσιάσει σημαντικές όπερες σε σύμπραξη με καταξιωμένους σολίστ του λυρικού θεάτρου. Οι τρεις μόνιμοι αρχιμουσικοί της είναι οι Ελευθέριος Καλκάνης, Μιχάλης Οικονόμου και Ανδρέας Τσελίκας.

Spiral Trio
Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), Αριώνας Γυφτάκης (κοντραμπάσο), Αναστάσης Γούλιαρης (τύμπανα)

Ο Σπύρος Μάνεσης σπούδασε μουσικολογία, κλασικό και jazz πιάνο. Έχει περιοδεύσει διεθνώς και έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι D. Bowman, G. Hekselman, JD Walter, M. Abrams, B. Janke, M. Pollak, H. Cornell, J. Hasselberg, K. Kurdeko, Σαβ. Γιαννάτου, Π. Κλαμπάνης, Χρ. Ραφαηλίδης, Δ. Γαλάνη, Α. Πολυζωγόπουλος, Τ. Πατερέλης, και με σημαντικές ορχήστρες όπως ορχήστρα της ΕΡΤ και η Orquestra do Norte. O Aρίωνας Γυφτάκης σπούδασε βιολί, αλλά σύντομα το ενδιαφέρον του για την jazz τον οδήγησε στο κοντραμπάσο. Σε ηλικία 17 ετών, κέρδισε υποτροφία για το Berklee College Of Music. Έχει συνεργαστεί με τους Γ. Κοντραφούρη, D. Whitfield, Α. Πολυζωγόπουλο, Γ. Τσιρόπουλο, D. Rotem, κ.α. Ο Αναστάσης Γούλιαρης μαθήτευσε δίπλα στο Νίκο Σιδηροκαστρίτη και το Σύλβιο Σύρρο, που τον καθοδήγησε στο jazz ιδίωμα. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες μουσικούς και έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα...

Athens Big Band feat. Pinelopi Tzanetaki

Big Band Δήμου Αθηναίων & Πηνελόπη Τζανετάκη (ΕΛΛΑΔΑ)
“Voices of Jazz”
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σάμι Αμίρης

Κόλλιας Δημήτρης, Μουρτζούκος Ανδρέας, Καραγιάννης Κώστας, Μακρής Κώστας, Βαζούρας Κώστας (σαξόφωνο), Κοκόλης Διονύσης, Θεοδοσάκης Εμμανουήλ, Κατσαρέλης Βαγγέλης, Καραγιαννάκης Γιάννης (τρομπέτα), Ανδρέου Αντώνης, Ζαρέας Γιώργος, Τζαμαρίας Άγγελος, Αλεξανδρής Κώστας (τρομπόνι), Χαρονιάν Γιώργος (ηλεκτρική κιθάρα), Αμίρης Σάμι (πιάνο), Γεωργιάδης Γιώργος (μπάσο/ κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα/κρουστά)

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του βιρτουόζου πιανίστα Γιάννη Τερεζάκη και έκτοτε έχει ενεργή παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ρευμάτων της jazz. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους και συνθέτες, όπως οι William Russo και Don Owens και με διακεκριμένους σολίστ, όπως οι B. Shew, V. DiMartino, V. Mortensen, R. Richardson, Fr. Hemke Jr, Ch. Freeman, M. Smith, N. Landgren, Γ. Φακανάς, Τ. Πατερέλης, Δ. Βασιλάκης, Δ. Τσάκας, Γ. Κοντραφούρης, Χρ.Ραφαηλίδης, κ.α. Απαρτίζεται από σπουδαίους σολίστ που διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον αυτοσχεδιασμό και την ευελιξία τους στην ερμηνεία διαφορετικών ρευμάτων της τζαζ.

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται την εκπληκτική Πηνελόπη Τζανετάκη σε μια συναυλία που θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς μουσικόφιλους αλλά και το ευρύ κοινό. Η μεγάλη γκάμα της ερμηνεύτριας συνομιλεί με τα ηχοχρώματα, τη δύναμη και τη φινέτσα της Big Band σε ένα πρόγραμμα που θα συναρπάσει.

Διαβάστε περισσότερα...

Big Band Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών

Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς (ΕΛΛΑΔΑ)
Διεύθυνση ορχήστρας: Χασούρης Μιχαήλ

Σαμαρά Θεοδώρα (φλάουτο), Κωστόγιαννης Παναγιώτης, Μποζάς Φοίβος, Κωνσταντάκης Γεώργιος, Μάζης Ανδρέας, Μαλάκης Λεωνίδας (σαξόφωνο), Κεφαλάς Κωνσταντίνος, Χασούρης Μιχαήλ, Κολοκύθας Δημήτριος, Καφαντάρης Ιωάννης (τρομπέτα), Καΐκης Ιωάννης, Γιάκκας Χρήστος, Κανακάρης Ιωάννης (τρομπόνια), Φραδελάκης Γεώργιος (τούμπα), Ζώτος Κωνσταντίνος (πιάνο), Στενάκης Αλέξης (πλήκτρα), Χατζηϊωάννου Ιωάννης (ηλεκτρικό μπάσο), Αυγουλάς Αντώνιος (ηλεκτρική κιθάρα), Λυκουρέντζος Αλέξανδρος, Κωστόπουλος Γεώργιος, Παυλής Γεώργιος (κρουστά), Αθανασιάδης Νικόλαος (τύμπανα), Ζώτος Κωνσταντίνος, Κίτσος Χριστόφορος (φωνές)

Η Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2011. Το ρεπερτόριο της περιέχει κλασικά κομμάτια της jazz και latin μουσικής, καθώς και διασκευές ελληνικών κομματιών. Έχει εμφανιστεί σε ποικίλους χώρους σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως το Belgrade Summer Festival BELEF της Σερβίας, το Μουσείο Ακρόπολης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Σημαντική ήταν επίσης η εμφάνισή της στο Athens Jazz Technopolis Festival το 2016. Το 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «STUDIO E2», μια ανεξάρτητη παραγωγή του ΓΕΣ, με την υποστήριξη της ΕΡΤ.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Log in